İmplant
Günümüzde diş eksikliğinin en teknolojik tedavi yöntemi implantlardır. İmplant yerleştirilen hastanın kendisine yapılan dişleri uzun süre sağlıkla ve konforlu şekilde kullanabilmesi hekimin bilgi ve becerisine bağlı olduğu için “çene cerrahisi” diş hekimleri, “implant” konusunda en yetkin doktorlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Çekilmiş dişin yerine cerrahi olarak yerleştirilen ve diş kökü gibi davranan implant, dişsiz hastaya maksimum rahatlık ile hem çiğneme hem de estetik sunmaktadır. Tek diş eksikliği ya da çok sayıda dişin eksikliğinde uygulanabilir. Dişsizlik tedavisinin en modern, en uzun ömürlü ve makul fiyatlı tedavisi için gereklidir. Tecrübeli eller ile ağrısız, sıkıntısız ve estetik sonuçlar alınmaktadır.
Gömülü Diş Çekimi
Çene kemiği içerisinde gömülü kalmış “yirmi yaş dişi” ağız içerisinde en sık enfeksiyon yaratan sebeplerden birisidir. Lokal anestezi altında çekimleri için “yirmilik diş operasyonu” yapılmaktadır. Sinir hasarı ve doku yaralanmaları oluşturmadan yapılacak bir yirmilik diş çekimi için tecrübeli bir çene cerrahına ihtiyaç vardır.
Çene Kisti
Diş köklerindeki apsenin ilerlemesiyle çene kemiğinde kistleşme olur. Bu gibi durumlarda dişlere önce kanal tedavisi, sonra “kist ameliyatı” yapılarak dişler kurtarılmış olur. Bu şekilde enfeksiyon ve kist de temizlenmiş olmaktadır. Bu işleme “apikal rezeksiyon” ameliyatı da denir.
Diş sıkma tedavisi
Diş sıkma ve diş gıcırdatma olarak da tanımlanan “bruksizm” hastalığı yüz ve çiğneme kaslarının ağrısına neden olur. Bruks hastalığının ilerlediği durumlarda çene ekleminin de durumdan etkilenmesi ile ağız açmada ya da kapatmada zorluk, ağız açıklığında azalma, alt çenede sağa ya da sola kayma ve eklem içerisinden ses gelmesi gibi belirtiler gözlenebilir. Bu hastalığın çeşitli tedavi seçenekleri vardır ve durumun ciddiyetine göre uygun tedavi uygulanır. Gece uyku sırasında dişleri sıkmayı engellemek için gece plağı uygulaması genel olarak uygundur. Bazı durumlarda eklem içerisine enjektör ile girilerek artrosentez (eklem içi yıkama) işlemi yapılması gerekebilmektedir. Eksik ya da hatalı yapılan tedaviler, düzensiz ya da gereksiz ilaç kullanımları, hastalığın ilerlemesine neden olmaktadır.
#gülümsememerkezi
Dr. Uygar BAKŞİ
Diş Hekimi
Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı
✎ Mutfağınızın olmazsa olmazı her ürün Karaca’da!