Pan etiket firması yapışkan etiketlerin üretiminin yapıldığı ayrıca barkod okuyucu, barkod yazıcısı gibi ürünlerin satışının yapıldığı bir firmadır.
Firma ne tür etiketler yapar?
-Renkli baskılı etiket: Pan etiket istenilen ebatlarda kağıt ya da plastik bazlı renkli ya da baskılı etiket üretimi yapabilmektedir. Baskılı etiketlerin kalitesinin yüksek olması için onlar için ayrı özel renk boyalar kullanılır. Renkli etiketler 12-24 ay saklanabilir.
-Beden etiketleri: Bu etiketler daha çok tekstil sektöründe kullanılır. Giysilerin bedenlerini belirtmek için üzerine yapıştırma ya da dikim olarak kullanılırlar. İki çeşidi vardır: Kağıt bazlı ve japon akmaz olarak. Beden etiketleri, genellikle beyaz üzerinde siyah baskı şeklindedir.
-Zarf etiketi: Zarfların üzerinde adres yazılması için yapıştırılan zarf etiketleri kullanım amacından dolayı adres etiketi olarak da bilinmektedir. Genellikle kağıt bazlı olurlar.
-Serum etiketi: Hastanelerde hemşirelerin kullanması gereken bir etikettir. Serum çeşidi, serumun kime verileceği, verileceği tarih, verileceği saat, saatte kaç mililitre gideceği gibi bilgileri içeren serumların üzerine yapıştırılan bir etikettir. Kısa süreli kullanımlı olduğu için genellikle yapımında termal etiket kullanılır.
-Palet Etiketi: Depolama ve sevkiyat alanında paletlerin üzerine yapıştırılan etiketler olarak bilinir. Mukavva, ahşap ve plastik olmak üzere farklı ham maddelerden oluşur. Plastik paletlerde hotmelt yapışkanlık yeterli olurken, yüzeyi pürüzlü olan içinse fastyre etiketler yani kağıt bazlı etiketler tercih edilmektedir. Eğer paletler dış ortamda bulunacaksa kullanılan etiket plastik bazlı olmalıdır.
-Kargo etiketi: Diğer adı koli etiketi olan kargo etiketi; kısa süreli kullanım olduğu için ekotermal ham maddesinden üretilir. Kullanımı 3-6 ay arasında değişir. Genellikle bu etiketler renkli baskılı olmazlar. Kolilerin dışı pürtüklü olduğu için ona uygun yapışkanlık özelliğinde etiketler kullanılır.
-Termal etiketler: Bu etiketlerde ribon denilen bir malzemeye ihtiyaç duyulmadan bu etiketlere diret baskı yapılabilmektedir. Bu etiketlerin kullanım süresi kısıtlıdır. Belli bir süre etiket üzerindeki baskılar kaybolur ve kararır. Termal etiketler plastik ve kağıt bazlı olarak ayrılır. Kağıt bazlı olanlar lamine ve ekotermal etiket olmak üzere iki çeşittir. Plastik bazlı termal etiketlerin maliyeti yüksek olduğu için genellikle tercih edilmezler.
-Sürsajlı etiketler: Örtücü ya da kapatıcı olarak da adlandırılır. Bu etiketlerin yapışkanları siyah olduğu için yapıştığı yerin altındaki bilgilerin, baskının görünmesini engeller. Genellikle de ürünlerin eski fiyatının görünmesini engellemek için mağazacılık alanında çokça kullanılır.
-İlaç etiketleri: Eczanelerde ilacın hangi saatte günde kaç kere, aç ya da tok karına mı içileceği konusunda bilgiler bulunduran hastalar için çokça faydalı bir etikettir. Küçük boyutlardadır. Sabit olabildiği gibi özel olarak eczanenin bilgilerini içeren şekilde de olabilir.
-İnkjet etiket: Üzerlerine çokça renkli baskı yapılabilen bir etikettir. Renkli baskılar normal bir fotoğraf görünümünde bile olabilir. Diğer etiketlerden farklı olarak baskı yapılan mürekkebin dağılmasını engellemek ve tutunmasını sağlamak için özel bir koruyucu katman bulundururlar.
-Kuşe etiket: Kağıt bazlı etiketler arasında maliyetinin uygunluğundan dolayı en çok tercih edilen etikettir. Ham madde olarak ribon kullanıldığı için ribonun kalitesi çok önemlidir.
-Eko termal etiketler: Ham madde olarak ribon kullanılmaz. Kulanım süresi kısıtlıdır. Maliyeti düşüktür.
-Lamine Termal Etiket: Ekotermal etikete göre kullanım süresi daha uzundur. Genellikle gıda sektöründe kullanılır.
-Vellum etiket: Kağıt bazlı kuşe etiketle aynı özelliklere sahip bir etikettir. Dış ortamda kullanılacaksa uygun bir etiket değildir. Kullanım süresi 1-3 yıl arasında değişmektedir.
-Lazer etiket: Yaprak şeklinde, A4 formunda ve adetli olarak satılan etiketlerdir.
-Opak Propilen Etiket: Plastik bazlı bir etiket çeşididir. Dış ortamda muhafaza edilecekse diğerlerine göre daha dayanıklıdır. Yüzeyi parlak olduğu için çok aydınlık ortamlarda barkod okuyucular etiketi algılamakta sorun yaşayabilir.
-Silvermat etiket: Hem sıcağa hem de soğuğa karşı dayanıklıdır. Uzun ömürlüdür. Yapışkanlığı uzun süre kalıcıdır. Plastik bazlı olan bu etiketin maliyeti diğerlerine göre daha yüksektir.
-Mat Propilen Etiket: Yüzeyleri mat, plastik bazlı olan bir etikettir. Kimya ve kozmetik sektöründe ağırlık olarak kullanır.
-Fastyre etiket: Lastik ve çuval etiketi olarak da bilinir. Kağıt bazlı bir etikettir.
-Güvenlik etiketi: Bu genellikle elektronik ürünlerde garantiyi tespit etmek amacıyla kullanılır. Kaldırılmaya çalışıldığında izler bırakır.
-Jankron etiket: Pantolon sektöründe kullanılır.
-Metalize pastik etiket: Sivermat etikete benzer özelliktedir.
-Destekli etiket: Plastik bazlıdır.
-Çift katlı etiket: Daha çok hastanelerde kullanılır. Üç katlıdır.
-Örtücü etiket: Kuşe etiketle aynı özelliğe sahip sadece yapışkanı siyah olduğu için yapıştığı yerin altındaki bilgileri baskıyı göstermez.
-Gold kuşe etiket: Madeni yağ ve içecek firmalarında ağırlık olarak kullanılır. Kâğıt bazlıdır.
Bunlar haricinde daha birçok etiket çeşidi daha vardır.